İstanbul Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri

İstanbul Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri

Bu konumuzda sizlere İstanbul arabuluculuk danışmanlık hizmetlerine dair bilgiler verelim dedik. Aklınıza gelemeyecek her türlü arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri ile ilgili olarak birçok konuları sitemizde açmış bulunmaktayız. Konu ile ilgili başlangıç yatmadan önce sorularınızı aşağıda sorabilir veya daha profesyonel bildiği ya da kurumsal Danışmanlık Hizmetleri istiyorsanız iletişime geçmeniz yeterlidir. Sitemizin alt kısmında yer alan iletişim bilgilerinden yola çıkarak gerekli irtibatı sağlayabileceğinizi belirtmek isteriz şimdiden.

İstanbul Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri Firması

İstanbul şehrinde birçok arabuluculuk danışmadık hizmetleri veren firmaları vardır. Günümüzde kaliteli ve uzun yıllar boyunca hizmet veren tecrübeli bir hukuk Firması bulmak, son derece neredeyse güç bir hal almıştır. Bizlerde aklınızdaki bu gibi soruların ya da problemlerin önüne geçen girmek için sizlere rehber niteliğinde bir konu açma gereği duyduk.
İstanbul Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri
İstanbul Arabuluculuk


Açmış olduğumuz bu konu ile ilgili yani arabuluculuk danışmanlık hizmetlerini sadece bu konuyla kendinizi sınırlandırmaya almamanızı öneririz. Elbette İstanbul'da alanda Saygın hukuk firmaları olan birçok bürolar vardır. İnternet üzerinden özellikle Google arama sonuçlarında kaliteli hukuk danışmanlık hizmetleri veren firmalar da denk gelebilceğinizi söyleyebiliriz. Bu noktada yapmanız gereken doğru anahtar kelimelerin ile istediğiniz hukuk hizmetleri ile ilgili olarak hedef kitle analizi yani ihtiyacınız doğrultusunda aramak istediğiniz bilgiye erişmeniz için, doğru anahtar kelimeleri yazmanız yeterlidir.

Neden Arabuluculuk Firmaları Firması Vardır?

Özet olarak arabuluculuk kavramına bir açıklama getirecek olursak aşağıdaki bilgiyi verebiliriz
Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri
Yaşamış olduğunuz bir uyuşmazlık veya bir problem için daha hızlı çözümler istiyorsunuz. Bunun için ise uyuşmazlık probleminizi mahkemeye taşımak yerine arabulucu firmaları veya Arabuluculu avukatlarına danışmanız bir daha mantıklı olacaktır. Çünkü böylece probleminizi daha kısa bir sürede çözmenize olanak tanıyacaksınız. Aksi takdirde yaşadığınız uyuşmazlık problemi mahkemeye taşınması durumda probleminizin çözümü ne kadar süre içerisinde neticelendirildiği belli olmayabilir.

İstanbul Arabuluculuk Hizmeti Danışmanlığı Nedir?

İstanbul Arabulucu Danışmanlık Hizmeti. Konumuza giriş yaparken önce Arabuluculuk terimine özet açıklama yapalım. Arabulucunun öncelik amacı, tarafların iletişimini kolaylaştırarak onları masada tutan arabuluculuk yöntemleri uygulamaktır. Daha açık bir ifadeyle tarafların kendi çözümlerini kendilerinin bulmalarına yardımcı olur. Bu işlemi yaparken arabulucu konuyu çözümleyen bir karar vermez yani taraflara çözüm seçeneği sunmaz. Hukuk Büroları olarak sizlere en iyi çözümler üreteceği konusunda Garanti vermek zorundadır.

Kimler Arabulucu Olabilir?

Kimler arabulucu olabilir? Biraz detay başlıklar şeklinde anlatımı yapacağız. Amacımız sizlerinde öğrenmeniz. Gerçi bizde öğreniyoruz size bilgi verirken ama insan olduğumuz için yakında bizde unutacağız bu bilgileri. İnsanoğluyuz. Unuturuz hep. Bu yüzden Kurumsal veya profesyonel danışmanlık hizmetleri almak daha akıllıca bir hareket olacaktır.
Ülkemizde hukuk fakültesinden mezun olan kişiler ve aynı zamanda 5 senelik üniversite okuyan kişiler arabuluculuk mesleğini yapabilir. Sicile kaydı olan bir arabulucu öncelikle gerekli eğitimlerden geçmektedir Bu eğitimin ardından bakanlık uygulamalı ve yazılı sınav yapar. Sınavdan başarılı olan kişiler ise sicile kayıt olurlar. Aynı zamanda arabulucu olmaya hak kazanırlar. Arabulucu olan kişiler ise her sene düzenli bir şekilde maliyeye aidat ödemesini gerçekleştirirler.

Arabuluculuk Başvurusu Nasıl Yapılır?

Arabuluculuk şartlarını yerine getiren kişiler başvuru yapmalıdır. Peki, arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır. Bulunulan ilçe veya ile gidip arabuluculuk bürosuna başvuru yapılmaktadır

Arabulucu Nasıl Bulabilirim?

Arabulucu bulmak istiyorsanız daire başkanlığı sitesine giriş yapmalısınız. Siteye giriş yaptıktan sonra burada bulunan arabulucu sekmesine tıklamanız gerekir. Butonu tıkladıktan sonra arabulucuların adı, soyadı, mail adresi ve aynı zamanda telefon bilgisi bulunmaktadır.

Arabulucu Görüşmesine Kimler Katılabilir?

Arabulucu görüşmesine iki tarafta katılmaktadır. Peki, taraflardan şirket olan varsa görüşmeye kim katılacaktır? Eğer taraflardan bir tanesi şirket ise şirketin yetkili kişisi bu görüşmeye katılır. Ya da vekâlet verdiği biri varsa görüşmeye o katılır.

Arabulucu Ne Zaman Atanır?

Arabuluculuğa atanmanız için öncelikle başvuru yapmanız gerekmektedir. Peki, arabulucu ne zaman atanır. Başvuru yapıldıktan sonra en geç 3-4 hafta içerisinde başvuru sonuçları belli olur ve atama işlemi gerçekleştirilir

Mahkemelerde Arabulucunun Görevi Nedir?

İki tarafta anlaşmazlık içindeyse ve iletişimi zor ise bu iki tarafı dinleyerek iletişimcilerini kolaylaştırmak için gerekli yöntemleri yapar. Arabulucu işini yaparken kendisi karar vermez ve hiçbir şekilde taraf tutmaz. Sadece konu ile ilgili detaylı bilgi öğrendikten sonra çözüm önerisinde bulunur ve anlaşmalarına yardımcı olmaya çalışır.

Arabuluculuk Görüşmeleri Ne Kadar Sürer?

Arabuluculuk görüşmeleri ne kadar sürer? Arabuluculuk süreci en az 1 gün en fazla ise bir ay olarak  belirlenmiştir.

Arabulucu İle Anlaşma Sağlandıktan Sonra Dava Açılır mı?

Arabulucu ile anlaşma sağladıktan sonra aynı konu üzerine tekrardan dava açma hakkı yoktur. Eğer bir tutanağın alt bölgesini imzaladıysanız, kesinlikle bu konu hakkında bir daha dava açamazsınız.
Şimdi sizlere herkesin merak ettiği başlıklara yanıtlar vereceğiz.

Arabuluculuk İçin Avukat Olmak Şart mı?

Arabuluculuk için avukat olmak şart mı?  Arabulucu olmak isteyen bir kişinin avukat olması gerekmez. Ancak arabulucu olmak isteyen kişi mutlaka 5 yıllık üniversite okumalıdır veya hukuk fakültesi mezunu olmalıdır

Arabuluculuk eğitimini kimler alabilir?

Arabulucu anlaşamayan iki tarafın neden anlaşamadığı konusunda bilgi sahibi olduktan sonra onları uzlaştıran kişidir. Bu durumda hiçbir zaman taraf tutmaz ve bağımsız bir şekilde hareket eder. Peki, arabuluculuk eğitimini kimler alabilir. 5 senelik üniversite okuyan ve aynı zamanda hukuk fakültesi mezunu olan kişiler arabuluculuk eğitimini alabilir. Bunun için Adalet bakanlığı daire başkanlığına giderek kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi şarttır.

Arabulucuya Hangi Durumlarda Başvurulur

Genellikle arabulucuya işveren ve işçi arasında oluşan olumsuzluklarda başvurulmaktadır. Ülkemizde 1 Ocak 2018’den itibaren arabulucu devreye girmiştir.

Arabuluculukta Anlaşılmazsa Ne Olur

Arabulucu genellikle bireylerin anlaşması için uğraş verir. İki tarafı da dinler ve bağımsız bir şekilde hareket ederek uzlaşmalarını sağlar. Peki, arabuluculukta anlaşılmazsa ne olur? Arabuluculukta anlaşma sağlanmaz ise tutanak tutulur ve daha sonra ise bu toplantı sonlandırılır. Bunun ardından ise dava açma işlemi başlatılır.

Arabulucunun Arabuluculuk Ücretini Kim Öder 

Arabulucu ücretini genel olarak iki taraf eşit bir şekilde ödemektedir. Fakat anlaşma yapıldıysa ve kararlaştırıldıysa ödeme işlemini tek tarafta yapabilir.

Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri Kaç Günde Sonuçlanır

Arabuluculuk genellikle başvuru yapıldıktan sonra ve aynı zamanda arabulucu ile anlaştıktan sonra 2-3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Daha erken sonuçlandığı da görülmüştür fakat yoğunluğa bağlı olarak en geç sonuçlanması 3 haftayı bulur

Arabulucu Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri Masrafı Ne Kadar

Arabulucu masrafı ne kadar? Bu durum anlaşılmayan nedene bağlı olarak ve aynı zamanda kişi sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer iki taraf anlaşmaya varamaz ise ücret 390 TL’dir. Taraf sayısı üç beş kişi ise 800 TL ve daha fazla ise 850 TL’dir

İşveren Arabulucuya Arabuluculuk Başvurabilir Mi?

Arabulucuya işveren ve aynı zamanda işçi anlaşma sağlanamadığı durumlarda başvuru  yapabilir. Bunun yanı sıra vasıtası ve aynı zamanda avukatları da arabulucuya başvuruda bulunabilirler.

Arabulucu konularımıza bakmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Arabuluculuk Yararları Faydaları Nedir Nelerdir?
Bu alt başlığımız da ise  sizlere arabuluculuk faydalarının ya da yararlarının neler olduğu bilgisini verelim dedik. Yine de aklınıza takılan konuyla ilgili sorularınızı bizlere yorum bölümünden veya iletişim sayfalarımızdan iletebilirsiniz. Bütün sorularınıza alanında uzman arabulucu avukatlarımız tüm detaylarıyla sizlere yanıt vermeye çalışacaklarından emin olabilirsiniz.
Arabuluculuk Yararları Faydaları Nelerdir? Nedir? Ne işe yarar arabuluculuk danışmanlık hizmetleri? Gibi bütün soruların cevabı aşağıda listelenmiştir.

Arabuluculuğa Başvurmanın Faydaları

Aşağıda Arabuluculuğun sizlere ne gibi yararı olabileceğine dair açıklamalarımızı maddeler halinde listeledik.
  • Arabulucunuzun kim olacağına kendiniz karar verebilir ve karşı tarafın da kabul etmesi ile çözüme kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Mahkemede açacağınız dava sürecine göre çok daha kısa sürer, daha az masraflı ve çok daha ekonomiktir.
  • Arabuluculukta taraflar aralarındaki uyuşmazlıkları açık ve rahat bir şekilde konuşabilir. Beyan edilen sözler ve sunulan tüm belgeler gizli tutulur.
  • Taraflar bu süreçte öğrendiği bilgi ve belgeleri dava yolunda delil olarak kullanamaz.
  • Arabuluculuk yolu ile anlaşan taraflar kendi sorunlarını anlaşarak çözdüklerinden anlaşmazlıklar ortadan kalktığı gibi taraflar arasındaki ilişkiler kopmaz.
  • Dava yoluna gidilmiş dahi olsa aranızdaki uyuşmazlıkla ilgili her aşamada arabuluculuk yolunu deneyebilirsiniz.
  • Arabulucuya tek taraf veya her iki taraf aynı anda başvurabilir. Böyle bir başvuruda bulunmanız hiçbir hakkınızı sona erdirmez, zamanaşımı dahil hiçbir hak kaybına sebebiyet vermez.
  • Arabuluculukta çözüm için kamu düzenine ve yasalara aykırı olmamak kaydı ile istediğiniz şart ve şekilde anlaşabilirsiniz.
  • Arabuluculukla ilgili masraf ve ücretler konusunda karşı tarafın da kabul etmesi şartıyla istediğiniz şekilde anlaşabilirsiniz.
  • Her iki taraf her konuda anlaşacağından dava sürecinde olduğu gibi ispat yükümlülüğü, delil, tanık, bilirkişi, keşif söz konusu olmaz.
  • Arabulucuya başvurduğunuzda Mahkeme de dava açma hakkınız kaybolmaz. Yasa gereği zorunlu hallerde arabulucuya başvurmadan açılan davalarınız usulen reddedilir.
  • Arabuluculukta anlaşmanın gerçekleşmesi halinde anlaşma belgesi mahkeme kararı gibi icra edilebilir. Anlaşma belgesine uyulmaması halinde ilgili taraf hakkını icra ve haciz yolu ile alabilir.
  • Arabuluculukta usulüne uygun şekilde anlaşmanız halinde aynı konu bir daha dava konusu olamayacaktır.
  • Arabuluculuk Mahkemeler üzerindeki yükü ve yoğunluğu azaltıp, anlaşma ile sonuçlanabilecek uyuşmazlıkları çözüme kavuşturacağından, anlaşmayı teşvik edeceğinden mahkemelerdeki davalar daha kısa sürecek ve yargılamalar gecikmeyecektir.
Yukarıda sizlere arabuluculuğu faydalarını neler olduğu bilgisini maddeler halinde yazdık.

İstanbul Hukuk Danışmanlık Arabuluculuk Danışmanlık Hizmetleri Firması Büroları

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski