Çiftçimizi rahatlatacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz gazını gübre üretiminde kullanarak çiftçimizi rahatlatacağız

Tayyip Erdoğan'ın bugünkü konuşması, Karadeniz de gaz müjdesi, Karadeniz doğalgaz son durum, Son dakika: Cumhurbaşkanı müjdesi, İlk doğalgaz müjdesi, Karadeniz gazı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin mitinginde halka hitap etti. Erdoğan, "Karadeniz'de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda çiftçimizi rahatlatacağız" sözlerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sözlerim bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralananlara Allah’tan şifa diliyorum. Muz seraları hasar gören vatandaşlarımız müsterih olsun devletimiz her zaman onların yanındadır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir.

Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin’i seçti. Buraya Kayseri’den geldim. Orada katılım tam 135 bin kişiydi. Mersin’in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz.  Bu seçimi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal’in PKK’lı dostları varsa bizim de milletimiz var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlenen mitingde konuşuyor.

"Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz, kimseyi ayrı görmüyoruz"

Biliyorsunuz Mersin’e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu’daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de burada sizlerle hasret giderecektim. O günlerde küçük bir rahatsızlığımız oldu. Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek durumunda kaldım.

Mersin sıradan bir yer değil. Mersin’in, ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalbimizde ayrı bir yeri var. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz, kimseyi ayrı görmüyoruz.

Türkiye Yüzyılı’nı Mersin’le birlikte inşa etmek istiyoruz. Mersin’in tercihi Türkiye Yüzyılı olacak, kazanımlar artacak.

Bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir iki bakanlık, üç beş vekillik uğruna ülke geleceğini emperyalistlerin sinsi emellerine peşkeş çekenleri bu millet unutmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sözlerim bu sabah yaşadıkları hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralananlara Allah’tan şifa diliyorum. Muz seraları hasar gören vatandaşlarımız müsterih olsun devletimiz her zaman onların yanındadır. Hasar tespitinin ardından kendilerine gerekli destek verilecektir.

Ülkemizin tarihi bir seçimi öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin’i seçti. Buraya Kayseri’den geldim. Orada katılım tam 135 bin kişiydi. Mersin’in resmi rakamları ise hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz.  Bu seçimi teröristlere bırakmayacağız. Bay bay Kemal’in PKK’lı dostları varsa bizim de milletimiz var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde düzenlenen mitingde konuşuyor. 

"Bu seçim bay bay Kemal’i Cumhurbaşkanı yapma seçimi değildir"

Bu seçim bay bay Kemal’i Cumhurbaşkanı yapma, CHP’ye seçim kazandırma, yanındaki partileri mutlu etme seçimi değildir. Bu seçim ülkemizde uzun süredir farklı görünümlerle denenip de bizim kararlılığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür. Bölücü örgütün güdümündeki partinin bay bay Kemal’i desteklemesinin sebebi budur. FETÖ’cülerin devletin başına çökmek için heyecanlanmalarının sebebi budur. Avrupa ve ABD’deki medya kuruluşlarının açıkça taraf tutmalarının sebebi budur. Ülkede ne kadar devlet ve millet düşmanı varsa, LGBT’ci çeşitli görünümler altında yıkıcı faaliyet yürüten varsa, hepsinin bay bay Kemal demesinin sebebi budur. Bunların hepsi LGBT’ci. Fakat AK Parti’ye LGBT sokulamaz. MHP’ye LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır.

Koalisyon masası adeta teslimiyet masası haline dönüşmüş durumda.

CHP’de belediyecilik budur: Çöp, çukur, çamur. Bunlarda hizmet aşkı yok. İstanbul belediye başkanlığını ben CHP’den devraldım. Görevi aldık; önce susuzluğu giderdik, çöp dağlarını kaldırdık, çukurları hallettik ve çamurdan İstanbul’u kurtardık. Biz bu millete aşığız.

Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken biz, Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık bir kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Ülkenin kaynaklarını milletimizin her ferdine bölüştürüyoruz. Terörden temizlediğimiz Gabar’da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Yaklaşık 80 milyar dolarlık bu kaynağı da milletimizin emrine verdik. Akkuyu Nükleer Santrali tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova’nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de oradan üreteceğiz. Konya’da panelini de kendimizin ürettiği, ülkemizin en büyük güneş enerjisi santralini kurduk. Tüm bunların sonunda Türkiye’nin cebinden yurt dışına giden 100 milyar dolarlık enerji parası artık milletimizin emrinde olacak.

"Her aileden en az 1 kişinin istihdamda olmasını temenni edeceğiz"

Londra’daki tefecilerden para bulduk diyor ya, bundan dolayı seviniyor ya, işte onların hayal bile edemeyeceği kaynağı biz ülkemizin imkanlarıyla milletimize sunuyoruz. Bu para yatırım, istihdam, sosyal destek olarak sizin cebinize girecek. Şimdiden bunun mekanizmalarını oluşturmaya başladık. Seçim beyannamemizde Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı bu gelirlerden sağlanacak.

Prim giderlerinin 3’te 1’ini bedelsiz karşılayarak ev hanımlarımızı emekli edeceğiz, gençlerimize eğitimden istihdama, kendi işini kurmadan evlenmeye her alanda karşılıksız destek vereceğiz. Her aileden en az 1 kişinin istihdamda olmasını temenni edeceğiz. Halihazırdaki sosyal destek ödemelerini bu çerçevede yeniden düzenleyeceğiz.

Bunlar LGBT ile aile yapımızı yıkmaya çalışırken, biz ailenin tüm fertlerinin yanında yer alarak güçlendireceğiz.

"Mersin’e 98 milyar lira kamu yatırımı yaptık"

21 yıldır sadece hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi nereden nereye getirdiklerini anlatmanın saatler değil, günlerce süreceğini belirtti.

Mersin'e son 21 yılda 98 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını bildiren Erdoğan, "Eğitimde 5 bin 963 yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitemizi kurduk. Gençlik ve sporda 13 bin 300 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık, 62 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Mersinli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı 12 milyar liralık kaynakla destekledik. Sağlıkta yaklaşık 3 bin yataklı 17 hastane ile birlikte 49 sağlık tesisi inşa ettik. Şehir hastanemizi Mersin'e kazandırdık. Mezitli'de de 150 yataklı devlet hastanesi yapıyoruz. Çevre ve şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 5 bin 340 konut yaptık. Şimdi de İlk Evimle 5 bin 100 konut daha inşa edecek, İlk İş Yerimle 300 işleri yapacak, İlk Arsamla 7 bin alt yapılı arsa vereceğiz" bilgisini verdi.

Mersin'de riskli yapı olarak belirlenen 3 bin 195 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Ulaştırmada, 278 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini toplamda 567 kilometreye çıkardık. Çalışmaları etap etap süren Mersin-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattını 2025 yılında hizmete sunuyoruz. Tarım ve ormanda 13 baraj, iki içme suyu tesisi, 50 sulama tesisi, iki arazi toplulaştırma, 75 taşkın koruma tesisi, 10 gölet ve 14 hidroelektrik santrali inşa ettik. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle 172 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam edenlerle buna 260 bin dekar daha ekliyoruz" diye konuştu.

"Et fiyatlarını düşürecek adımlar atıyoruz"

Mersinli çiftçilere yaklaşık 3 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini aktaran Erdoğan, "Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin yüzde 50'sini karşılayarak çiftçilerimize önemli bir destek daha verdik. Karadeniz'de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda da çiftçimizi rahatlatacağız. Aynı şekilde yem üretimini artırarak hayvancılığımızı destekleyecek ve et fiyatlarını düşürecek adımlar da atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve teknolojide 5 yeni organize sanayi bölgesi, iki endüstri bölgesi, iki teknopark, 11 araştırma geliştirme merkezi kurduklarını açıklayan Erdoğan, "Diğer kazanımlar yanında Mersin'i bir bilişim merkezi haline getiriyoruz. Enerjide ülkemizin iftihar projesi Akkuyu Nükleer Güç Santralimize geçtiğimiz haftalarda ilk yakıt çubuklarını getirdik. Mersin, Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir'i doğal gaza kavuşturduk. Önümüzdeki dönemde Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar'ı da doğal gazla buluşturacağız" dedi.

"Milletimize her seviyede hizmetimizi verdik, eserler ortaya koyduk"

Koalisyon masasının ne ülke ne de şehirler için kayda değer bir projesinin olmadığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Eser ve hizmet konusunda kimse elimize su dökemez. Hiç kimse kusura bakmasın, bu konuda rakip tanımıyoruz. Mersin'e eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, dış politikada yaptıklarımız bütünüyle attığımız bu adımlar hepsi ortada. Bunların yaptığı bir şey var mı? Yıllardır biz bu konuda muhalefetle değil, kendimizle yarışıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı adım adım hayata geçirerek tüm bu emeklerin gayretlerin mücadelelerin karşılığını da alacağız. Evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras da bu olacak. Biz milletimize her seviyede hizmetimizi verdik, eserler ortaya koyduk. Türkiye Yüzyılı hayalimizin önündeki son takoz olan koalisyon masasının hevesini kursağında bıraktıktan sonra artık ülkemizin geleceğine daha bir güvenle bakacağız."

Erdoğan, "Düşünebiliyor musun hale bak, bay bay Kemal, Kandil'deki terörist başı ile beraber. Onun parlamentodaki uzantılarıyla beraber. Biz ülkemizi bu teröristlere, bunların uzantılarına teslim edebilir miyiz? Benim kardeşlerim, benim Yörüğüm, benim Arabım, benim Kürdüm bu imansız kitapsızlara bu ülkeyi teslim etmez" değerlendirmesinde bulundu.

[Fotoraf: AA]
Kaynak: TRTHaber

4 Yorumlar


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

  1. Konu içerisinden bir alıntı: Erdoğan, "Karadeniz'de bulduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda çiftçimizi rahatlatacağız" sözlerini kullandı.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar efendim
    haber24.gen.tr size mi ait Siteleriniz satılık mı Satılık ise satın almak isterim.
    Lütfen Cevap verin iletişime geçmek isterim sizinle Diğer sitelerinizdeki tasarımlar aynı Haber24 sitenize de yazdım cevap gelmedi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski