Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbullulara Çağrı Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu'nun tatillerini eleştirip İstanbullulara çağrı yaptı: Ders vermeye hazır mısınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da konut teslim töreninde konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana yaptığı tatilleri eleştiren Erdoğan, "Sel var tatilde. Yangın var, nerede yine aynı nerede. İstanbullu gereken dersi Allah'ın izniyle verecek mi? Vermeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum. Size güveniyoruz aşk ile yürüyeceğiz ama durmak yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü projesi kapsamında Esenler'de daire sahibi olan vatandaşlara yönelik anahtar teslim töreninde açıklamalarda bulundu.

"3 YILDA DEPREME KARŞI NE YAPTILAR"

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Önümüzdeki yıl bir asrı devirecek cumhuriyet tarihimizde millet için çalışanlarla milleti hakir görenler arasındaki en önemli farkı ayırt edebileceğimiz yerlerden biri de depreme hazırlık çalışmalarıdır. Doğusundan batısına kadar ülkemiz deprem kuşağında yer almasına rağmen uzun süre bu gerçeğe sırt dönülmüştür. Kardeşlerim Allah aşkına söyleyin bu İstanbul'da büyükşehir belediyesi kimde? CHP'de... Peki CHP şu görevi aldı alalı neredeyse 3 yıl oldu. Onların depreme yönelik, konut inşasına yönelik yaptığı bir şey gördünüz mü?" dedi.

"İSTANBULLU GEREKEN DERSİ VERECEK"

"İstanbullu seçimlerde onlara gereken dersi verecek" diyen Erdoğan, "Bu İstanbul'da ben de büyükşehir belediye başkanlığı yaptım. Şu KİPTAŞ konutlarını yapan bu kardeşiniz oldu. Aşk ile koşan yorulmaz. Bu iş aşk işidir. Dertli olacaksın dertli. Yok Bodrummuş yok şurasıymış. Sel afeti oluyor nerede bu beyefendi? Yangın var, nerede yine aynı nerede. İstanbullu gereken dersi Allah'ın izniyle verecek mi? Vermeye hazır mıyız? Ben size inanıyorum. Size güveniyoruz aşk ile yürüyeceğiz ama durmak yok" ifadelerini kullandı.

"DEPREMİN ÜZERİNDEN YILLAR GEÇMESİNE RAĞMEN ACISI YÜREĞİMİZDE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde: "İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümünün coşkusunu da Millet Bahçesi olarak düzenlemeye başladığımız Atatürk Havalimanı alanında hep beraber yaşamıştık. Eğitim, kültür, sanat, uluslararası etkinliklerden milli bayramlarımıza kadar ülkemize ve şehrimize değer katan, her anında İstanbul'da birlikte olduk, birlikte oluyoruz.

Az önce sordum; şu anda resmi rakam nedir? Dediler ki; 60-70 bin. Esenler'de şu anda 60 bin 70 bin kişinin katılımıyla bu muhteşem töreni yapıyoruz. Bu önemli törenle vesilesiyle İstanbul'umuzun güzide ilçelerinden Esenler'de sizlerle beraberiz. 2 gün önce 18 bin insanımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin 23. yıldönümüydü. Depremin üzerinden 23 yıl geçti ama acısı yüreklerimizde hala ilk günkü gibi tazedir. Rabbimden bizleri her türlü afet, felaketten muhafaza eylemesini diliyorum.

"BİZ SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ"
"81 İLİ KAPSAYACAK ŞEKİLDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATTIK"
"3 MİLYON KONUTLUK DÖNÜŞÜM TAMAMLANDI"
"DEPREM KONUTLARINI AYAĞA KALDIRAN YİNE BİZ OLDUK"
"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CHP'DE DİYE SEYREDEMEZDİK"
"İSTANBUL'U EN GÖZDE ŞEHİR YAPANA KADAR DURMAYACAĞIZ"
"60 BİN KONUTLUK PROJEYİ BURADA YÜKSELTİYORUZ"
"İSTANBUL'UN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇELERİNDEN BİRİ DE İÇİNDE OLACAK"
"CHP GÖREVİ ALDIĞINDAN BERİ KAYDA DEĞER ADIM YOK"
"MARMARA DEPREMİNDEN SONRA YAŞANANLAR HALA GÖZLER ÖNÜNDE"
"ULAŞIMDA 28 BİN KİLOMETREYİ AŞKIN YOLLARIMIZ VAR"

Barış Yahya Çinçin
Kaynak: Haberler

3 Yorumlar


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

  1. Konu içerisinden bir alıntı: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana yaptığı tatilleri eleştiren Erdoğan, "Sel var tatilde. Yangın var, nerede yine aynı nerede.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski