Gece görüşlü helikopter muamması

Gece görüşlü helikopter muamması Bakan Kirişçi ile CHP'li isimleri karşı karşıya getirdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin ilk kez Datça yangınında kullanılarak test edileceğini söylemesi üzerine CHP'den peş peşe tepki geldi. Yangın bölgesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel söndürme çalışmalarında gece görüşlü helikopterlerin yer almadığını ifade ederken CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ise "Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş?" dedi.

Muğla'nın Datça ilçesinde dün öğle saatlerine başlayan yangın için ekipler seferber oldu. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi yangın söndürme çalışmalarında gece görüşlü helikopterin test edileceğini söyledi.

BAKAN KİRİŞÇİ: GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERİ DATÇA'DA TEST EDECEĞİZ

Datça'daki yangın bölgesine gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Kirişci, "Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız. Biz Marmaris'te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. Burada son durumla ilgili bilgi alacağız. Bir de gece kullanılabilen helikopterleri de ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz." şeklinde konuştu.

CHP'Lİ ERBAY: TEST İŞLEMİNİ ÖNCEDEN YAPACAKTINIZ

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye hitaben, "Tarım Orman Bakanı, Datça yangını başladıktan sonra, 'Gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerini deneyeceğiz' diyor. Sayın Bakan, yangın başladıktan sonra deneme uçuşu yapıldığı nerede görülmüş? Test işlemini önce yapacaktınız. Beceriksizliğiniz yüzünden ormanlar yanıyor" dedi.

CHP'Lİ ADIGÜZEL: GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLE MÜDAHALE YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel de Datça'da orman yangının sürdüğü Hayıtbükü'nde açıklama yaparak Bakan Kirişçi'nin sözünü ettiği gece görüşlü helikopterlerin söndürme çalışmalarında yer almadığını belirtti. Adıgüzel, "Gece görüşlü helikopterlerin hayata geçirildiğini söyledi Bakan. Buradayız, hava karardı ve görüyoruz ki bütün çalışmalar durdu. Milletvekili arkadaşlarımız bütün alanı defalarca gezdiler, Bakan'la ve kamu yetkilileriyle defalarca iletişim kurdular. Helikopterlerin kullanılacağı söyleniyor. Buradayız, bekliyoruz ama arkamızda görüyorsunuz ormanlarımız yanıyor. Ne yazık ki şu anda bir müdahale yok" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haberler

3 Yorumlar


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

  1. Konu içerisinden bir alıntı: Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin ilk kez Datça yangınında kullanılarak test edileceğini söylemesi üzerine CHP'den peş peşe tepki geldi.

    YanıtlaSil
  2. Yorumlarınız bizim için önemlidir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski