Milletvekiliden Polise YUMRUK

Meclis Başkanı Şentop: Polise saldıran vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, DBP'li Saliha Aydeniz'in polisi yumruklamasına, "Milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmalı ve gereken ceza verilmelidir" diyerek tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, DBP vekili Salihe Aydeniz’in İstanbul Kadıköy’de düzenlenen gösteri sırasında, görevli polis memuruna yumruk atmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

''HADDİNİ BİLMEZLİK''

Şentop, "Tabi bu çok çirkin bir hareket, bir haddini bilmezlik. Bilhassa bir milletvekili tarafından yapılmış olması çok vahim. Milletvekillerinin bir dokunulmazlığı var, dokunulmazlık milletvekillerini şahsına tanınmış bir suç işleme, suçtan muaf olma özgürlüğü değildir. Dokunulmazlık; parlamento çalışmalarını, güvence altına almak için verilmiş olan bir imkandır, parlamento için verilmiş bir imkandır. Onun için bir milletvekilinin dokunulmazlık zırhını suistimal ederek böyle bir harekette bulunması çok büyük bir haddini bilmezliktir" dedi.

"DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI"

Şentop, "Bir milletvekilinin açık bir şekilde kamuoyu önünde görevini yapmaya çalışan, kamu düzeninin sağlamaya çalışan bir kamu görevlisine karşı bu şekilde bir müessir fiil denilen bir harekette bulunulması bence hiçbir şekilde dokunulmazlık kapsamında olmaması gereken bir husustur. Teknik olarak dokunulmazlık kapsamındadır ama parlamentonun burada dokunulmazlık kaldırma yetkisi vardır zaten mevzuatımıza göre de bu konularda tolerans gösterilmemesi gerekir kanaatimce" şeklinde konuştu.


1 Yorumlar


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

  1. Meclis Başkanı Şentop: Polise saldıran vekilin dokunulmazlığı kaldırılmalı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski