Marmaris'te ciğerlerimiz yanıyor!

Marmaris'te ciğerlerimiz yanıyor! Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede yayıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 20.02'de ormanlık alanda yangın başladı. Saat 20.10 itibarıyla havadan ve karadan müdahale yapılmasına rağmen rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayıldı. Hava karardığı için müdahale karadan devam ederken, çevre illerden takviye ekipler gönderildi.

Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkiindeki ormanlık alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

EKİPLER HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİYOR

Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Ekipler havadan ve karadan yangına müdahalede bulunuyor.

5 HELİKOPTERLE MÜDAHALE EDİLDİ

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Havanın kararması ile birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği bilgisi edinildi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜDÜ

Ekipler, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER ÇAĞRILDI

Şiddetli rüzgar ile büyüyen alevler geniş bir alana yayıldı. Sık ormanlık alanda etkili olan yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir'den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU PAYLAŞTI

Yangının ardından bölgeye giden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaştı. Başkan Oktay, "Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor." dedi

En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması diyen Oktay "Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

BAKAN KİRİŞÇİ: TEYAKKUZ HALİNDE YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,sosyal medya hesabından Marmaris'te başlayan orman yangınına ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu yangını "Yangın Yönetim Merkezinden" takip ettiklerini belirten Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde yangına müdahale ediyor." ifadesini kullandı.

AFAD EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Marmaris'te çıkan yangınla ilgili çevre illerden ekiplerin sevk edildiğini belirten AFAD "Bölgede meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü ile eşgüdüm halinde devam etmektedir." açıklamasını yaptı.AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir."


Kaynak: Haberler

1 Yorumlar


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Yorum Gönder


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski