Sığınma isteyen iki kızı Öldürdüler

ABD'den sığınma isteyen iki Suudi kızın cesedi bulundu!

ABD'den sığınma isteyen iki Suudi kızı Öldürdüler
ABD'den sığınma isteyen iki Suudi kızı Öldürdüler
Suudi Arabistan yönetimi, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın vahşi infazından sonra yine kuşkulu cinayet ve tehditle gündemde. ABD’den siyasi sığınma isteyen Suudlu iki kız kardeş New York’taki Hudson nehrinde ölü olarak bulundu. Kızların annesi, Suudi Büyükelçiliği’nden, “ABD’yi derhal terk edin” diye uyarı aldıklarını açıkladı.
ABD’den siyasi sığınma isteyen iki kız kardeş, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği’nden gelen tehdit telefonu sonrası evlerinden 350 kilometre uzakta ölü bulundu. Riyad rejiminin hedeflerinden biri olan ünlü gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da vahşice öldürülmesinden sonra dünya gündemi bu kez Farea kardeşlerin New York’taki ölümüyle yankılanıyor. Alınan bilgiye göre 16 yaşındaki Tala Farea ile 22 yaşındaki Rotana Farea, üniversitede okuyan erkek kardeşleriyle birlikte kaldıkları Virginia’dan 24 Eylül’de ayrıldı.

İKİ KARDEŞ ABD'DEN SİYASİ SIĞINMA İSTEDİ

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre bu tarihten bir süre önce ABD makamlarına başvurarak ‘siyasi sığınma’ talep eden iki kız kardeş, Virginia’dan ayrılmalarının ardından kayıplara karıştı. Birlikte New York’a geldiği belirlenen Tala ve Rotana, kaybolmalarından tam bir ay sonra, 24 Ekim’de Hudson nehrinde cesetleri rıhtıma vurmuş halde bulundu. Kızların vücudunun birbirine bantlanmış halde olduğu ve travma izi olmamasından ötürü suya ‘canlı’ halde atılmış olabileceği belirtildi.

ŞOK BİLGİ ANNEDEN GELDİ

Cinayeti araştıran New York polisi, cesetlerin henüz çürümemiş olmasından ötürü, kızların su yüzüne vurduğu 24 Ekim’den kısa bir süre önce öldürülmüş olabileceğini bildirdi. İki kızın annesinin polise söyledikleri ise, Cemal Kaşıkçı’yı infaz eden güçlerin ABD’deki tüm ‘muhalif’ Suudileri hedef aldığı şüphesini doğurdu. Kızların annesi, cesetlerin bulunmasından bir gün önce Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği'nden telefon geldiğini ve yetkilinin telefonda kendisine, “Kızlarınız ABD’den siyasi sığınma talep etmiş. Göçmen statünüz tehlikeye girdi. ABD’yi derhal terk edin” dediğini söyledi. 2015 yılında Suudi Arabistan’ı terk ederek ABD’ye yerleşen ailenin, yurtdışındaki rejim muhaliflerini ‘avlayan’ Riyad emrindeki timler hedeflenmiş olabileceği belirtiliyor.

CESETLERİ BANTLAYIP NEHRE ATMIŞLAR

Polise göre, giysileri üzerinde ve yüzleri birbirine dönük vaziyette bantlanmış halde cesedi bulunan kızlar, önce kaçırılıp bir süre tutulduktan sonra Hudson nehrine atılmış olabilir. 24 Eylül günü Virginia’dan ayrılan kızların bu tarihte kaçırıldığı henüz kesinleşmedi. Ancak sözkonusu tarih, Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü 2 Ekim’den sadece bir hafta öncesine denk geliyor. Kaşıkçı cinayetinin dünyayı sarstığı günlere dek, yurtdışında yaşayan Suud vatandaşlarının Riyad yönetimince aranarak ülkeye dönmeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldığı, bu olmazsa başka yöntemlere başvurulduğu biliniyor.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski