Flaş Haber - Beyaz eşyada ÖTV vergi indirimi

Beyaz eşyada ÖTV vergi indirimi ne kadar olacak?

Flaş Haber - Beyaz eşyada ÖTV vergi indirimi
Flaş Haber - Beyaz eşyada ÖTV vergi indirimi 
Beyaz eşya ürünlerinde yüzde 6.7 oranındaki özel tüketim vergisi yıl sonuna kadar sıfırlanacak. Bu yıl yüzde 16 daralan beyaz eşya sektörüne yönelik yapılan düzenlemenin buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi ürünlerin fiyatlarına ortalama 300 TL vergi indirim olarak yansıması bekleniyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 6 başlıkta açıklanan vergi indirimleri beyaz eşya sektöründe de uygulanacak. Buna göre beyaz eşyada yüzde 6.7 olarak uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yıl sonuna dek sıfırlanacak.

ÖTV vergi indirimiyle düzenlemenin buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın başta olmak üzere beyaz eşya fiyatlarını da aşağı çekmesi bekleniyor. ÖTV’nin sıfırlanması, beyaz eşyada 2 bin TL’lik bir ürünün fiyatında 134 TL’lik, 3 bin TL’lik üründe 201 TL’lik, 4 bin TL’lik bir üründe 268 TL’lik, 5 bin TL’lik bir üründe 335 TL’lik ve 6 bin TL’lik bir üründe ise 402 TL’lik bir avantaj sağlayacak.

Sektörün bir süredir talep ettiği vergi indiriminin beyaz eşyadaki satışları artırması ve iç talebi canlandırması bekleniyor. Ancak bu yılın ilk 9 ayında iç satışlarda yüzde 16 daralan pazarda, gözler şimdiden sıfırlanan ÖTV’nin kalıcı hale getirilip getirilmeyeceğinde

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski