Büyükşehir Beledi Başkanları Karşı Karşıya

Tuna'nın 'hafriyat geliri' açıklamasına Gökçek'ten yanıt

Büyükşehir Beledi Başkanları Karşı Karşıya
Büyükşehir Beledi Başkanları Karşı Karşıya
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın bir televizyon programında Belediye'nin hafriyat gelirlerinin 15 milyon TL'ye çıktığını, Melih Gökçek zamanında ise aylık 30 bin TL göründüğünü söylemesi üzerine Gökçek'ten yanıt geldi. Gökçek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tuna'nın bahsettiği rakamları yalanladı, hakkındaki ithamların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bir televizyon programına konuk olan AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, görevi devraldığı Melih Gökçek ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin Melih Gökçek döneminde aylık 30 bin Türk Lirası olduğunu, göreve geldikten sonra ise bu rakamın ortalama 15 milyon TL'ye yükseldiğini söyledi. Tuna sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da konuya değindi, "Büyükşehir Belediyemizin gelirleri her geçen gün daha da artıyor. Özellikle hafriyat gelirlerini devraldıktan sonra gözle görünür bir artış söz konusu. Daha önce aylık 30 bin lira olan hafriyat gelirleri inşaat sezonunun yavaşladığı bir dönemde bile aylık 15 milyon liraya ulaştı." ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK'TEN TUNA'YA YANIT

Tuna'nın açıklamasına Melih Gökçek'ten yanıt gecikmedi. Gökçek, sosyal medya platformu Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Şimdi gelelim Mustafa Tuna'nın iddialarına... Tuna'nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır. Hafriyat işi dört aydan beri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Anket A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Hafriyat paraları Büyükşehir veznesine yatmaktadır. Bu rakam Tuna'nın yalanıdır. Benim öğrendiğime göre Tuna zamanında, dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL'dir. Yani ortalama aylık 5,5 milyondur. Şimdi, bu hesapta Tuna'nın en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir. Belediyenin topladığı 22 milyon TL, hafriyatın en yoğun olduğu aylardadır. Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında bu hasılatın 1/4'ünü bile toplamak zordur. Bir yıllık sürede toplanacak para taş çatlasa 35 milyonu (hadi mübalağa edelim 40 milyonu) ancak bulacaktır."

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski