Volvodan İrana Darbe

Volvo İran'dan çekildiğini açıkladı

Volvodan İrana Darbe
Volvodan İrana Darbe
İsveç otomotiv devi Volvo, ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bankacılık sisteminin çalışamaz duruma geldiği belirtti ve ödemeleri alamadıkları için İran'daki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Daha önce de Peugeot, Renault ve Mercedes aynı yolu tercih etmişti. Avrupa Birliği ise bir ödeme sistemi geliştirilmesi için İranlı yetkililerle çalışıyor.
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımlar ve İran'ın zayıflayan ekonomisi otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor.

Volvo tarafından yapılan açıklamada şirketin İran'a gönderdiği kamyon parçaları karşılığında ödeme yapılmadığını ve bu nedenle İran'daki operasyonlarını sürdürmeme kararı alındığı belirtildi.

İRAN'DA BANKACILIK SİSTEMİ ÇALIŞMIYOR'

Volvo sözcüsü Fredrik Ivarsson yaptığı açıklamada, "Bu yaptırımlar ve ABD'nin getirdiği kısıtlamalar yüzünden İran'da bankacılık sistemi çalışmıyor. Paramızı alamıyoruz. Dolayısıyla şimdilik İran'da çalışmıyoruz" dedi.

Volvo, yaptırımlardan önce açıkladığı stratejik planında İran'ı Körfez bölgesi ve Kuzey Afrika'ya dönük ana ihracat üssü yapmak istediğini açıklamıştı.

RENAULT, MERCEDES VE MERCEDES DE ÇEKİLMİŞTİ

Saipa Diesel yetkilileri yaptırımlar nedeniyle Volvo Trucks şirketinin ortaklık anlaşmasına son verdiğini doğruladı.

İran ile ticari ilişkilerini askıya alan Avrupalı şirketler arasında Fransız enerji devi Total, Fransız otomobil üreticileri Peugeot ve Renault'nun yanı sıra Alman Siemens ve Daimler de bulunuyor.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski