Fatih Altaylı Hayatını çaldılar

Fatih Altaylı Hayatımdan 90 dakika çaldılar

Fatih Altaylı Hayatını çaldılar
Fatih Altaylı Hayatını çaldılar
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında spor gündeminde yaşanan olayları değerlendirdi. Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması hakkında konuşan Altaylı, "Türk spor tarihinin en kötü derbilerinden birini izledik diye düşünüyorum. Gerçekten berbat bir maçtı. Utanç verici bir maçtı. Şöyle dersek daha iyi anlatmış oluruz konuyu; sahadaki 22 futbolcunun en iyisi Hasan Ali Kaldırım'dı. En iyisi Hasan Ali Kaldırım olan bir maçın ne anlama gelebileceğini sen düşün. Hayatımdan 90 dakika çaldılar" diye konuştu
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Bloomberg HT'de yayınlanan ve Fatih Kuşçu'nun moderatörlüğünü yaptığı Spor Saati programında önemli açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yorumlayan Altaylı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"UTANÇ VERİCİ BİR MAÇTI"

Türk spor tarihinin en kötü derbilerinden birini izledik diye düşünüyorum. Bilmiyorum sen aynı fikirde misin ama gerçekten berbat bir maçtı. Utanç verici bir maçtı. İki takımın da pozisyonu yok. Şöyle dersek daha iyi anlatmış oluruz konuyu; sahadaki 22 futbolcunun en iyisi Hasan Ali Kaldırım'dı. En iyisi Hasan Ali Kaldırım olan bir maçın ne anlama gelebileceğini sen düşün ya da izleyenler düşünsün. Maçın en iyisi oydu. Bir topu direkten döndü, golün asistini yaptı. Onun kanadından neredeyse bütün pozisyonları o yarattı. Takımı atağa kaldıran oydu. Bu kadar kötü bir maç hiç beklenmiyordu. İyi bir maç beklemiyordum, her iki takım da iyi takımlar değiller. Türkiye liginde şuan iyi takım da yok baktığın zaman. Ama bu kadar kötü oynamak özel çaba gerektirir. Şunu söylemek lazım; Şenol Güneş, şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'nin rakibi olan takımlara bir iyilik yaptı aslında. Niye? Çünkü yenseydi muhtemelen Cocu gidecekti. Berabere kalarak Cocu'nun Fenerbahçe'de devam etmesi sağladı. Bu da Fenerbahçe'nin kötü futbol oynamaya, böyle oynamaya devam etmesi ve sonunda şampiyonluktan uzak kalması anlamına geleceği için belki de bunu masus yaptı. Hani 'biz burada iki puan bırakırız ama Fenerbahçe'nin başka maçlar kaybedeceği, onlarca puana sahip oluruz' diye düşündü ve o yüzden de Beşiktaş'ı bu kadar kötü bir kadro ile, bu kadar yanlış bir kadro ile, bu kadar kötü bir diziliş ile sahaya çıkardı. Şöyle düşünün; düelloya gidiyorsunuz, bütün tabancalarınızı evde bırakıyorsunuz veya namluya tek mermi sürüyorsunuz gibi bir durum vardı Şenol Güneş'in yaptığında. Eğrisi doğrusuna denk gelip uzaktan bir şut gol oldu ama Beşiktaş'ın da pozisyonu hemen hemen yok diyebiliriz. Fenerbahçe'nin de yok diyebiliriz. Fenerbahçe'nin biraz daha fazla pozisyonu varımsı ama Beşiktaş o kadar gömülü oynayınca oyun başlangıcında felaket kötüydü yani. Yemin ederim hayatımdan 90 dakika çaldılar.

Fatih Kuşçu'nun maç istatistiklerini ve koşu mesafelerini hatırlatması üzerine Altaylı, "Aptal aptal koşarsın, yani kör dövüşü denir böyle maçlara. Orta sahada hiçbir şey yok, bir pas yok bir şey yok, yaratıcı bir eylem yok. Hiçbir şey yok. Maç saçma sapan gidip geliyor, pozisyon da yaratmıyor. Yani mahalle maçı havasında oynandı. Bir tane akılda kalan hareket var mı? Babel'in golü, Hasan Ali'nin şutu... Futbol adına heyecanlandıracak bir şey yok. Tam kör dövüşüydü. Hakemle ilgili tartışılacak birkaç bir şey var. Bir iki sarı kartı göstermemesi, bazı sarı kartları göstermesi gibi. Bir iki bir şey var" diye konuştu.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski