En acı tören Şehit anne ve bebeği uğurlandı

En acı tören! Şehit anne ve bebeği uğurlandı

En acı tören! Şehit anne ve bebeği uğurlandı
En acı tören! Şehit anne ve bebeği uğurlandı
Son dakika: En acı tören! Şehit anne ve bebeği uğurlandı
Son dakika... Hakkari'de Astsubay eşini ziyaretten dönerken terör örgütü PKK'nın hain tuzağı ile şehit olan Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için Sivas'ta tören düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, astsubay Serkan Karakaya'ya başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 'Bu katliamın bedelini ödeyecekler' dedi. Erdoğan, 'İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz, parlamentoya geldiği anda onaylarım' diye konuştu.
Hakkari'de Astsubay eşini ziyaretten dönerken terör örgütü PKK'nın hain tuzağı ile şehit olan Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya için memleketleri Sivas'ta tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı. 

Cenazelerin tören alanına getirilmesiyle birlikte gözyaşları sel aldı. Bu sırada cenazelerin başında nöbet tutan görevli askerlerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, 'Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize, Bedirhan yavrumuza Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiz onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz.' Tabii burada bir gerçeği tüm milletimize tüm dünyaya ayrıca duyurmak istiyorum. Bu bölücü örgütün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha gördük. Bunların inine girdik. Peşlerini bırakmak yok. Son aylarda ne denli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Son terörist kalıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Birileri bu bölücü terör örgütün yanlarında oluyorsa da biz peşlerini bırakmayacağız. İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Parlamentoya geldiği anda onaylarım. Biz bu tür katillerin konumunu biliyoruz. Bunlar yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundalar. Bununla ilgili atacağımız adımlar yakındır. Bu durumda 'George, Hans ne der' biz buna bakmayız. Allah ne der buna bakarız' diye konuştu.
Törenin ardından şehit anne ve bebeğinin cenazesi omuzlara alınarak, toprağa verilecekleri şehitliğe götürüldü.

İLK TÖREN YÜKSEKOVA'DA YAPILDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya için tören düzenlendi.

Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende Karakaya ve bebeğinin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

Anne Karakaya ve bebeğinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konulup, memleketlerine uğurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.
Törene Vali Yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, ailenin yakınları, kurum amirleri, asker ve polisler katıldı.

Hakkari'deki törenin ardından Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na getirilen Karakaya ve bebeği için saygı duruşunda bulunuldu.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski