Dünyada 5G Savaşları Başladı

Dünyada 5G Savaşları Başladı

Test sahası hazır, 2021'de hayatımıza girecek
Dünyada 5G Savaşları Başladı
Dünyada 5G Savaşları Başladı
4.5G'ye göre mobil internet hızını en az 20 kat artırması beklenen 5G için Türkiye çalışmalarını hızlandırdı. Yıl yıl neler yapılacağına dair yol haritası çıkarıldı, testler için Ankara'da 5G Vadisi oluşturuldu. Türkiye'de ticari olarak 5G'ye yönelik ürünlerin sunulmasına 2021'de başlanacak, süreç 2023'te tamamlanacak. Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberi...
Mobil internette gecikme gecikme sürelerini 1 milisaniyeni altına, indirme hızlarını ise 10 Gbps'nin üzerine çıkaracak olan 5G ve ötesi için Türkiye, yol haritasını çıkardı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) koordinasyonunda hazırlanan ve Türkiye’nin mobil iletişimde 5G’ye geçişine rehberlik edecek “5G ve Ötesi Beyaz Kitap” resmen yayınlandı. Beyaz Kitap’ta yer alan takvime göre Türkiye’de 5G'nin ticari olarak 2023 yılında tamamen hazır olarak sunulması planlanıyor.

Programa göre “Faz 3” adı verilen ve 5G’ye yönelik çalışmaların ürünlerinin ticari olarak sunulmasına 2021 yılının 3. çeyreğinde başlanacak. Mobil iletişim abonelerinin 5G kullanmaya başlayabileceği bu dönem, 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanacak.

BTK’nın yayımladığı 349 sayfalık kitapta yer alan bilgilere göre 5G kapsamında geliştirilecek olan yerli ve milli ürünlerin ticari sürümleri 2020 yılının ikinci yarısında hazır olacak.

Temel şebekenin tamamlanmasının ardından sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) başta olmak üzere 5G’ye yönelik ürün ve servisler ise 2023 yılında hayatımızda olacak.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski