Yunanistan'da yangın 50 kişi öldü

Yunanistan'da yangın 50 kişi öldü. 100 lerce kişi de Yararlı

Son dakika: Yunanistan'daki yangında 50 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.
Yunanistan'da yangın 50 kişi öldü
Yunanistan'da yangın 50 kişi öldü
Son dakika... Yunanistan'da önüne geçilemeyen orman yangınlarında şu ana kadar 50 kişi hayatını kaybederken, en az 150 kişi de yaralandı. Yurt dışı ziyaretini yarıda kesen Başbakan Alexis Çipras yangınlar için "Kuşku uyandırıyor" açıklaması yaptı. Yangın çıkan bölgelerde OHAL ilan edilirken, ülke genelinde Milli Yas ilan edildi. Yangın söndürme çalışmalarına Avrupa Birliği ülkelerinden ve Türkiye'den de destek geldi.

Türkiye Destek Vermeye Gitti.

Yunanistan'da Doğu Attika'da çıkan orman yangınları binlerce dönümlük ormanlık araziyi, sayısız ev ve arabayı kül etmekle kalmadı, şimdiye kadar en az 50 kişinin yaşamını yitirmesine, en az 150 kişinin yaralanmasına neden oldu.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Attika'nın hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar kuşku uyandırıyor" dedi.
Ormanlık bölgede çıkan, ancak çok şiddetli ve devamlı yön değiştiren rüzgâr nedeniyle kısa sürede Pendeli, Mati, Rafina, Vuças gibi sayfiye yerlerini saran yangın, evler ve arabalar yakmaya başlayınca itfaiye ekipleri evlerin boşaltılmalarını istedi.
Kurtulmak için deniz kenarına inen yüzlerce insanın yardımına koşan askeri ve sivil gemiler, Yunan Sahil Güvenlik botları ve özel sandallar, onları gece boyunca Rafina Limanına çıkarmak için seferler yaptı.
Limanda bekleyen Yunan Ulusal Acil Yardım Merkezi (EKAV) araçları, limana çıkan yaralılara ilk yardımı verdikten sonra ciddi olanları yakın hastanelere nakletti, geri kalanlar ellerinde fotoğraflarla kayıp yakınları için bilgi toplamaya çalıştılar.

Evsiz kalan insanların geçici olarak barınmaları için Otelciler Birliği tarafından otel odaları temin edildi, askeri mekânlar da seferber edildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki yangına ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı aradı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Kocias ile telefon görüşmesinde Yunanistan'daki yangından dolayı üzüntülerini ve ölenler için taziyelerini ilettti.



Çavuşoğlu, Kocias'a Türkiye'nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.


AB'DEN YARDIM TALEBİ
Yunanistan'ın uluslararası yardım çağrısı sonrası İspanya ve Kıbrıs'ın yardım önerisinde bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yap


Seviyeli yorumlarınızı bekleriz.

Haberoku.gen.tr

Daha yeni Daha eski